-0.5 C
Brno
Pátek, 3 února, 2023
DomůPro ŽenyPokud milujete míchaná vejce se sýrem, pak do ní přidávejte tyto tři...

Pokud milujete míchaná vejce se sýrem, pak do ní přidávejte tyto tři druhy

Na přípravu dokonalé míchaná vejce existuje mnoho návodů či doporučení.

Smaženice – nemusí být jen obyčejným jídlem, zkuste její chuť vylepšit.
Zatímco někteří kuchaři kromě vajec nedoporučují nic navíc, jsou i tací, kteří se tohoto názoru striktně nedrží. Pokud vám klasika nechutná, pak můžete do smaženice přidat sýr, který se postará o její krémovou konzistenci. Které druhy sýra jsou pro smaženici tou nejlepší volbou?

Ne! Mnozí přidávají tuto ingredienci do smaženice, ale je to chyba
Míchaná vajíčka patří mezi snídaňovou klasiku. Není divu, že existuje spousta tipů a triků, jak učinit tento oblíbený pokrm z vajec výjimečnější. Kromě minerálky, zakysané smetany či majonézy mnozí přidávají sýr.

Nejlepší je vybrat si druhy s intenzivní chutí. Tvrdý horský sýr (Bergkäse – nejméně 9 měsíců zrající sýr v chladných sklepech, kdy získává svou silně kořeněnou chuť a vůni). Parmezán také skvěle poslouží jako přísada do smaženice. Kdo má rád trochu jemnější chuť, může použít Goudu, také dlouho zrající sýr.

Jak připravit míchaná vejce se sýrem?

Potřebujeme

120 gramů strouhaného sýra
5 vajec
1 cibuli
50 ml zakysané smetany
papriku, sůl
trochu másla
čerstvou pažitku
Jak na to?

Vejce rozšleháme v misce.
Přidáme strouhaný sýr a zakysanou smetanu.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Na pánvi rozpustíme trochu másla a krátce osmahneme cibuli.
Nalijte vaječnou směs z misky a mícháme.
Podle chuti přidáme sůl a pepř, podáváme posypané nasekanou pažitkou.

- Komerční sdělení -pr clanky

Nejnovější články